zaterdag 31 maart 2018

Zoetje 6

We hebben er zin in! Nog 6 nachtjes slapen... en dan staan we met onze nieuwe BOM
'Het Beddengoed van tante Zoet' op de Knit&Knot in Tilburg.


Onze B(rei) O(ok) M(ee) komt allereerst uit als abonnement. 
Het abonnement start met de Algemene Aanwijzingen (die ontvang je in de maand na inschrijving), dan 5 maanden lang elke maand een digitale zending met daarin 6 ajourpatronen (vanaf de nazomer) en uiteindelijk een zending met de afwerking (dan zijn we al weer in 2019).

Met de 30 blokken die je daarmee breit maak je een deken/ sprei van ongeveer 150 x 205 cm.De prijs? Die is - tijdens de abonnementsperiode - € 7,50 voor het hele abonnement. (Dat is dus maar € 0,25 per blok...!)

Ná de abonnementsperiode is het complete patroon te koop via de webwinkel. Aan die webwinkel wordt nu hard gebouwd, digitale inschrijving voor het abonnement is daarom nog niet mogelijk.

Op dit moment zijn we de patronen aan het schrijven, controleren en nog een keer na aan het kijken én de BOM van tante Zoet wordt door drie mensen nagebreid. Dat is een hele klus, dat zullen jullie begrijpen.
Daarom ontvangen jullie de zending met algemene informatie (hoe groot, welk garen en hoeveel, welke naalddikte) na jullie inschrijving. De eerste zending met 6 patronen komt eind september 2018. In de algemene aanwijzingen staat wanneer jullie de zendingen mogen verwachten.

Ook al is alles gecontroleerd, nog een keer nagekeken en vervolgens gebreid: het kán zijn dat er nog ergens een foutje in een patroon zit. Het is en blijft mensenwerk... daarom houden we de prijs voor het abonnement ook zo laag. Fouten en hun verbeteringen zullen we uiteraard publiceren. Hoe en waar lezen jullie in de eerste zending.

Inschrijven kan gedurende de hele abonnementsperiode. De al verzonden delen ontvang je - als je later inschrijft -  in één keer.

Voor alle duidelijkheid: dit is allemaal vrijwilligerswerk, het zo genoemde 'liefdewerk - oud papier'. Wij verdienen hier zelf geen salaris mee (dan zou het abonnement trouwens onbetaalbaar worden).

Wat leuk is: Jeanet van 'Blij-dat-ik-brei' / Atelier Jaffari heeft een actie. Als jullie bij haar het garen voor een complete BOM kopen krijg je dit abonnement er gratis bij.

Waar inschrijven?
Het inschrijven kan nu alleen nog maar 'ouderwets' en 'analoog', tegen contante betaling:

  • Bij Knit&Knot in Tilburg op vrijdag 6 april bij de Stichting Zeeuwse Visserstruien aan tafel 2a
  • Bij Knit&Knot in Tilburg op zaterdag 7 en zondag 8 april bij Blij-dat-ik-brei in stand 054
  • Bij het haak&breifestival op zaterdag 2 juni in Arnemuiden
  • Bij de workshops Fair Isle breien bij Wolboerderij 'Blij Bezuiden' in Koewacht vanaf dit najaar

Nieuwe data en plaatsen waar jullie kunnen inschrijven zullen we op dit blog, FB en andere kanalen plaatsen. ZODRA DIGITALE INSCHRIJVING MOGELIJK IS LATEN WE JULLIE DIT ZO SNEL MOGELIJK WETEN!

3 opmerkingen:

Wanda (GoldSpots) zei

Ik hoop dat de digitale inschrijving snel mogelijk is. Want door bedlegerigheid kan ik niet naar de genoemde beurzen komen helaas.

En een Zeeuwse BOM spreekt mij als geboren Zeeuws meisje (Goes) toch wel echt aan. Zelfs nu ik woon in Kampen. Dat er nog 2 zussen met hun mannen en kinderen wonen maakt misschien ook wel uit.

Groetjes van een Zeeuwse Kamper Ui met de naam Wanda ;-)

Anoniem zei

Ik wacht het ook af heerlijk breien en hoop dat digitaal inschrijven gauw lukt

De Breimeisjes zei

O, wat leuk! Ik heb 'm gezien gisteren en wat is het prachtig! Ik had dit alleen nog niet gelezen, anders had ik me direct ingeschreven. Maar dat komt vast goed, ik zal jullie berichten in de gaten houden en zodra het kan meld ik me digitaal aan :-)
Groetjes,
Akkelien