maandag 28 januari 2019

In de krant!

Over fotografen gesproken... jullie geloven het misschien niet, maar ook afgelopen zondagmorgen was het weer raak!
Nadat we de nodige persberichten hebben rondgemaild over de Theevisite bij Tante Zoet laat de PZC ons weten dat ze graag aandacht aan ons nieuwe project wil besteden. Of we tijd hebben voor een interview...

Anja zit net toevallig dit betreffende weekend in Engeland, en Stefanie gaat met haar dochter een weekendje naar Rotterdam. We wringen ons in allerlei bochten om toch gehoor te kunnen geven aan dit leuke verzoek! En zo komt de redacteur bij Stefanie langs voor een uitgebreid interview, nét nog voordat zij vertrekt. Er volgt een gezellig gesprek waarbij de tijd vliegt. Nu de foto's nog..

De fotografen blijken een dag te staken., het wordt dus lastig om iets af te spreken. Plus wij moeten ook nog een 'model' vinden die ons breiwerk wil showen. Een model dat dan wel precies op dat tijdstip beschikbaar is... Na de nodige appjes en belletjes blijkt gelukkig dat Miriam, de dochter van Jeanet, fotomodel wil zijn.

En zo wordt - uit nood - op zondagmorgen afgesproken voor de fotoshoot. Helaas. Het regent pijpestelen. Uit nog meer nood wordt nu Stefanie's woonkamertje verbouwd, en met de nodige improvisatie probeert de fotograaf ons breiwerk kunstig vast te leggen. De houtkachel snort, de temperatuur loopt gestaag op en de fotograaf en Miriam worden steeds warmer en roder..

Gelukkig komt alles tot een goed eind. Ook poes Lily wordt nog ingeschakeld als model. Met de nodige hapjes wordt zij verleid om op Het Beddengoed te gaan liggen.. het levert grappige taferelen op! Helaas zal zij de krant niet weten te halen ;)


vrijdag 25 januari 2019

Dekens in wording!

Overal zien we foto's van prachtige, mooie en kleurrijke dekens-in-wording voorbij komen. Het is erg leuk om te horen hoeveel breisters en breiers plezier beleven aan de patroontjes. Voor een groot aantal mensen is het ook wel eens zweten, uithalen en opnieuw beginnen, maar.. ook dat hoort er een beetje bij!

Nan Vlaskamp

Nel van de Graaf

Ploos Hofman

Vind je het leuk om met je deken, avonddoekje of labedissen naar de breidag op 9 februari in Arnemuiden te komen en de presentatie van Anja en Stefanie bij te wonen? Koop dan je kaartjes voor de presentatie via onze webshop of bij Jeanet in de winkel.

Let op: de dag van de presentatie zijn de kaartjes alleen aan de zaal en tegen contante betaling te koop voor € 5,00!

VEEL BREIPLEZIER!


donderdag 17 januari 2019

Polswarmers Tannetje


Wellicht lazen jullie het al op het blog van Jeanet: afgelopen maandag stond in het teken van een fotoshoot voor het blad Landleven. Nu hebben we de afgelopen jaren meerdere fotoshoots gehad, door diverse fotografen. Elke fotograaf heeft een eigen werkwijze en benadering van hetgeen er moet gebeuren, plus de wijze waarop hij/zij dat vorm wil geven. We moeten eerlijk zeggen dat déze fotograaf een verademing was! Wat een aardige man, evenals zijn broer, die assisteerde. We zullen met een glimlach terugdenken aan zijn: “Vriendelijk, dames!”.

Nu al het groene stof weer neergedaald is, gaan we terug naar de orde van alle dag. Zaterdag a.s verloten we 2 vrijkaartjes voor de lezing die Anja en Stefanie zullen geven tijdens de Theevisite bij Tante Zoet op zaterdag 9 februari.


Terwijl wij druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de ‘Theevisite’ gaat het onderzoek naar breiwerk in de streekdrachten gewoon door. Onze agenda’s vullen zich in rap tempo met afspraken bij mensen thuis (voor de mooie persoonlijke verhalen); afspraken voor lezingen en presentaties (soms ook bij mensen thuis, wat leuk!!) en afspraken in musea en depots (voor verder onderzoek). 

Inmiddels hebben we ook weer een nieuw patroon in onze webshop geplaatst! Een van de motiefjes die we terug vonden in een avonddoekje was het breipatroon, dat we Tannetje noemden (blok A2). 


Een schattig patroontje, wat zich uitermate goed leent om polswarmers mee te breien. 


dinsdag 15 januari 2019

Onbetaalbaar

Tijdens onze zoektocht ontmoeten we veel mensen, via stichtingen, verenigingen, 'live', via internet en telefonisch. De hulp, kennis en kunde van deze mensen is voor ons onbetaalbaar. Zonder hen zouden we vast ergens in een moeras eindigen...

Eén van de verenigingen die voor ons onbetaalbaar is, is de Historische Vereniging Arnemuiden (kortweg de HVA) en meer in het bijzonder de contactpersoon van de Beeldbank. Hij heeft ons al menigmaal zonder pardon aan prachtige foto's geholpen. Daarom willen we graag Chris van de HVA in het zonnetje zetten met een welgemeend:


🌞Dank je wel Chris!!🌞

Uit de Beeldbank van de HVA

maandag 7 januari 2019

Thee bij Tante Zoet


Al een poosje lopen wij rond met stiekeme en snode plannen...  Nu zóveel mensen enthousiast bezig zijn met het breien van Het Beddengoed bedachten we een gezellige 'Beddengoed-dag'!

Wij nodigen onze breisters graag uit op

Theevisite bij Tante Zoet!

Zaterdag 9 februari 2019 kan in de wolwinkel van Jeanet aan de Markt in Arnemuiden gezellig aan het Het Beddengoed, of natuurlijk ook aan avonddoekjes gebreid en gehaakt worden. Neem je eigen Beddengoed of avonddoekje mee en geniet van samen handwerken! 
Er is een vrije inloop van 11.00 tot 16.00 uur en in de winkel is zoveel plaats als de ruimte ‘strekt’!

Heb je hulp nodig bij het breien of haken van je Beddengoed of avonddoekje?
TANTE ZOET WEET RAAD!
ZHBO: Zoetje helpt bij Haak- en Brei Ongevallen!

Als extraatje is er die dag van 14.00 tot circa 15.00 uur in Museum Arnemuiden de presentatie:

'HET GERIEFGOED VAN TANTE ZOET’
door Anja en Stefanie.

Ben je ook zo nieuwsgierig naar 'handwerken' van vroeger? Waar vind je die? Hoe onderzoek je de motieven? Hoe maak je daar een patroon van wat geschikt is voor de 21ste eeuw? Wie waren de maaksters? Door wie werd het gedragen? En.. wie was Tante Zoet nou eigenlijk?

Wij nemen je mee op onze speurtocht naar breigoed en haakwerk, we vonden juweeltjes en poetslappen. Een reis met hoogtepunten en af en toe ook (diepe) dalen, maar altijd de moeite waard.

Kaartjes voor deze presentatie kosten € 3,50 pp. Dit is uitsluitend om de onkosten te dekken. Bestellen kan hier: webshop Stichting Zeeuwse Visserstruien of tegen contante betaling in de winkel van Jeanet.


We geven voor de presentatie 2 VRIJKAARTJES weg!
Wil je ze winnen?
Laat dan hieronder, of in de Facebook Groep een reactie achter 
en vertel met wie jij graag naar de presentatie komt!