vrijdag 20 oktober 2017

Wat in ’t vat zit..

Na héél lang eindelijk weer eens een berichtje over ons nieuwe handwerkproject!
Hadden we in maart van dit jaar net aangekondigd dat we met een nieuwe uitdaging gingen beginnen, bleken we vervolgens door privéomstandigheden geen tijd en ruimte te hebben om er actief mee aan de slag te gaan. Heel jammer natuurlijk, maar… zo gaat het leven soms.
We hebben echter goed nieuws: van uitstel is gelukkig geen afstel gekomen!

De komende tijd gaan we jullie bijpraten en meer vertellen: over ons nieuwe project én over tante Zoet. Want, we zeiden het al eerder: tante Zoet is niet ‘verzonnen’, tante Zoet bestond namelijk écht! Zij was een van onze oudtantes met de prachtige oud Zeeuwse naam Zoetje, die heel haar leven lang de Walcherse dracht heeft gedragen.


Wij hebben tante Zoet goed gekend en bewaren dierbare herinneringen aan haar. Ze was een sterkte, nuchtere dorpsvrouw met een groot en warm hart. Eigenzinnig kun je haar zeker noemen, misschien zelfs wel een tikkeltje eigenwijs. Tante Zoet ging bijvoorbeeld als jonge vrouw gewoon naar de gymnastiekvereniging (jawel, in dracht!) of zwemmen in zee (in badpak). Ze hield erg van de Tour de France en maakte graag reisjes door Nederland, waarbij ze het prima vond om in de belangstelling te staan omdat ze klederdracht droeg.

Toen haar tijdens het maken van een modereportage in het dorp gevraagd werd of ze samen met het model op de foto wilde gaan vond ze dat geen enkel probleem! Wij hoefden dan ook niet lang na te denken wíe we als boegbeeld voor ons nieuwe project zouden kiezen!


Als oudste dochter van een arbeidersechtpaar uit een klein Walchers dorpje staat tante Zoet in ons nieuwe project rolmodel voor álle ‘boere’vrouwen uit onze provincie! 

Want, daar gaat ons nieuwe project immers over: 
het brei- en haakgoed uit de Zeeuwse streekdrachten.

De volgende keer vertellen we jullie meer over onze activiteiten van de afgelopen maanden. Want, ook al waren we niet online actief, er is inmiddels al een heleboel interessants gebeurd, bedacht en gemaakt…!


3 opmerkingen:

knier34 zei

Ik ben heel benieuwd naar dit nieuwe project van jullie!
En wat een prachtige foto met zo'n enorm contrast!

De Breimeisjes zei

Dat klinkt veelbelovend, ik wacht in spanning af :-)
Groetjes,
Akkelien

Anoniem zei

Ik ben ook nieuwsgierig naar het project. Hopelijk kan ik er nog wat van leren. Ik ben op zoek naar naai, brei en haak patronen van de Zeeuwse klederdracht.
Groetjes mirella