Pagina's

woensdag 27 februari 2019

Sport

Een hele andere tak van sport...daar houden wij ons ineens mee bezig. Vandaag waren wij namelijk te gast bij het Goese Lyceum (in Goes, dus).

Enkele weken geleden werden wij benaderd door Eva Martens. Eva is docent beeldende vorming aan dat Goese Lyceum. Eva heeft een goed idee: Zeeuws handwerk erfgoed versus de Zeeuwse jeugd. Daarmee sleepte zij een subsidie binnen van het Leraren Ontwikkel Fonds en daarom worden wij benaderd...of we belangstelling hebben om deel uit te maken van dit project.


En zo staan we dan ineens voor de klas, dát hebben we met onze tak van sport nog niet gedaan.
Wat is het leuk en wat is het een enthousiaste klas.
Stefanie heeft een presentatie gemaakt over mode; wie ben jij, wat zegt wat je aanhebt over jou, hoe denk je over mensen die iets anders dragen én hoe was dat vroeger. Het was vroeger helemaal niet anders dan tegenwoordig, dat kunnen we jullie wel verklappen.


Daarna bekijken we geborduurde beuken, gehaakte avonddoekjes en moderne gehaakte en gebreide varianten. Wat kun je daarmee, wat wil je ermee en zou je dat nu ook nog aantrekken?
Nou... in een aangepaste vorm willen ze het best wel aan. (En in een niet aangepaste vorm ook, om te proberen.) Helaas kan en mag je niet alles zo maar laten zien op het wereldwijde web... daarom hebben we een patroontje van een 19e eeuws speldenkussen uit Scherpenisse gebruikt.


Maar hoe doe je dat nu, borduren? Iedereen gaat snel zelf aan de slag.


De tijd vliegt, er wordt gezwoegd en geploeterd op de eerste kruissteken en iedereen krijgt de slag te pakken.


Volgende keer introduceren we het haken. En wat gaan we doen met die leuke 'tegels' die Jeanet speciaal voor deze klas maakte? (Op de foto hierboven heeft Eva er één vast.) Daarover later meer (cliffhanger ;-)

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat jullie de gelegenheid hebben gekregen om "onze jeugd" wat van handwerken te laten zien en leren. Hopelijk blijven ze het ook leuk vinden en gaan ze er mee verder.

    BeantwoordenVerwijderen