vrijdag 2 december 2022

Terugblik Winterfair in Arnemuiden en Babbels bij de Bel

En toen.. toen begaf de laptop het! Hoezeer we ook houden van het aloude traditionele handwerk, zonder de moderne technieken kunnen we tegenwoordig écht niet niks meer! Tot onze grote frustratie begaf eerst Google Chrome het, daarna deed Word niks meer en tenslotte viel heel de laptop stil. Grumble.. Wat we ook probeerden, niks hielp en tenslotte waren we zelfs zover dat we het liefst het hele ding uit het raam zouden gooien! Herkenbaar?

Afijn, lang verhaal kort: na vier laptop-loze dagen zorgden de nodige hulptroepen ervoor dat het ‘ding’ het weer doet! Vraag ons niet wat er nou precies loos was, maar ‘the magic happend’ en YESSS we kunnen weer online!

Natuurlijk wilden we héél graag terugblikken op de Winterfair in Arnemuiden, waar we een gezellige middag hadden georganiseerd. En.. wat was het een feestje! Allereerst het dorp zelf: een en al gezelligheid met mooie kramen, lichtjes, versierde kerstboompjes, houten wegwijzers, muziek en allerlei lekkers. Na twee jaar, waarin er niets kon en mocht, pakte iedereen enorm uit en dat werd meer dan gewaardeerd door de vele bezoekers. 

© Jeanet Jaffari

Bij Jeanet in de winkel was het ook druk en ouderwets gezellig. Zo leuk om te merken hoeveel brei- en haakprojecten er bij de mensen onder handen zijn; de wol vloog de winkel uit! En Jeanet zelf? Die zag er weer zo pront uit in haar mooie Arnemuidse dracht!

 Foto’s geleend van internet

En dan onze Babbels bij de Bel, wat hadden we het leuk! We vertelden onze ‘babbels’ onder andere aan mensen die ons helemaal niet kenden en die zomaar binnen vielen, maar ook voor mensen die speciaal voor ons gekomen waren. 

Vier keer die middag ging Anja met de bel naar buiten om luid bellend aan te geven dat er wat te luisteren viel, en vier keer vertelden we een ander verhaal over onze zoektocht naar visserstruien en handwerk uit de streekdrachten. Doordat er kleine groepjes luisteraars waren ontstonden er telkens interessante gesprekken waar iedereen erg van genoot. Kortom: een zeer geslaagde middag!

En vragen jullie je af waarom Anja er zo bij zat?


Tja, in dit geval kon het maar over één ding gaan: de haakmutsen natuurlijk! Het laatste verhaal dat Anja vertelde ging over onze zoektocht naar deze gehaakte en gebreide werkmutsjes en.. dan kun je niet anders dan er ook zelf ook eentje dragen.. tot onze grote pret😉

Geen opmerkingen: