dinsdag 30 mei 2023

Update

Beste mensen, het is lang stil geweest van onze kant. Dat had natuurlijk een reden. Zoals jullie waarschijnlijk al hebben meegekregen werden wij begin van dit jaar geconfronteerd met droeve familieomstandigheden. 

Stefanie verloor in februari onverwacht haar moeder. Die kampte al langer met een slechte gezondheid, maar leek er toch telkens weer bovenop te komen. Nu overleed ze ineens aan een longontsteking, iets dat niemand zag aankomen. Het was voor iedereen een heftige en verdrietige tijd, waarbij gelukkig, naast al het verdriet, ook dankbaar teruggekeken wordt op alle troost, steun en hulp die zij en haar familie ontvingen.

In diezelfde periode werden ook Anja en haar familie totaal onverwacht geconfronteerd met een naderend verlies binnen hun familie. Omwille van de privacy gaan we hier verder niet op in. Jullie begrijpen vast dat onze hoofden er niet naar stonden om ook maar iets te ondernemen of publiceren wat met visserstruien of handwerk te maken had. De zorgelijke situatie binnen Anja's familie houdt nog steeds aan. Stefanie is inmiddels net een beetje aan het bijkomen van alles, dat bij een overlijden komt kijken. Daarom hebben we besloten dat Stichting Zeeuwse Visserstruien voorlopig 'uit de lucht' blijft tot in ieder geval eind september.

Maar, mochten we in de tussentijd leuke korte, of interessante dingen tegen komen dan zullen we die zeker delen in onze Facebookgroep Tante Zoet en de Zeeuwse Visserstruien. Het leven is tenslotte niet alleen kommer en kwel, nietwaar? De zon schijnt prachtig hier in het Zeeuwse land, en ondanks een forse bries uit het noorden is het fijn om te kunnen genieten van de lente en onze mooie natuur! Het is ook diezelfde natuur die in tijden van verdriet en rouw zoveel troost kan bieden. De kringloop van het leven weerspiegelt zich in het ontvouwen van de jaargetijden. Dat geeft houvast, en hoop voor de toekomst. 

3 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Fijn om weer wat van jullie te lezen. Heel veel sterkte gewenst en neem de tijd voor dat wat het belangrijkste is!
Lieve groet,
Akkelien

Anoniem zei

Rouwen is bijzonder rauw en is gigantisch hard werken dus neem jullie tijd 🙏

Ineke zei

Heel veel sterkte voor jullie allemaal