maandag 9 april 2018

Het Beddengoed van Tante Zoet op de Knit&Knot 2018

Met grote trots presenteerden wij op de Knit&Knot Beurs in Tilburg afgelopen weekend onze nieuwe deken: 'Het Beddengoed van Tante Zoet'!Pieternella, Lena, Martina, Nella, Grietje, Ploon, Janna, Tine, Bootje, Bette, Levina, Neeltje, Tannetje, Maatje… ze waren er allemaal bij!
Vraag je je misschien af, wie dit zijn?


Het Beddengoed van Tante Zoet bestaat uit 30 blokken met ajourpatronen uit de Zeeuwse Streekdrachten. Als eerbetoon aan alle Zeeuwse vrouwen, die dit prachtige breiwerk maakten of droegen, hebben we elk blok de naam van de draagster of maakster gegeven.
Dat maakt elk blok niet alleen uniek qua breiwerk, maar ook qua verhaal!En.. wat was het druk! We kijken terug op een zeer geslaagde dag, waarop we heel veel belangstellenden bij onze tafel kregen! Om eerlijk te zijn waren we aan het eind van de dag schor van het praten.


Gelukkig hadden wij hulp van Inge, die ons met een paar extra handen bij stond!


Op zaterdag en zondag konden de bezoekers van de Knit&Knot ‘Het Beddengoed’ bewonderen bij de stand van Jeanet. Hoe die dagen verlopen zijn kun je bij Blij dat ik Brei lezen.

En.. wil je ‘Het Beddengoed’ binnenkort in het écht bewonderen? Anja en Stefanie zullen met de nieuwe deken aanwezig zijn op het Haak-en Breifestival op 2 juni 2018 in Arnemuiden!

(Met dank aan Johanna Schroevers voor de foto's.)

N.B. EXTRA AANVULLENDE INFORMATIE:

Je kunt Het Beddengoed op twee manieren maken:

2.      Je koopt een WOLPAKKET bij Jeanet van Blij dat ik Brei (dit kan in de winkel of via haar webshop). In dit pakket zit het garen voor Het Beddengoed. Je betaalt alleen voor het garen, het patroon krijg je er gratis bij. De prijs van dit pakket is afhankelijk van het gekozen garen.

Je koopt het PATROON in de webshop van Stichting Zeeuwse Visserstruien.

9 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Ik heb haar gezien en wat is ze prachtig. Ik heb even gemist dat ik me ter plekke kon inschrijven, maar ik wacht het rustig af. Ik verheug me er al op!
Groetjes,
Akkelien

Elly Provoost. zei

Ik heb hem bewonderd op de beurs met de kaartjes die ik bij jullie had gewonnen.
Ga zeker meedoen.
Elly Provoost.

Yolanda zei

OOOOOww wat gaaf, ik weet wat ik komende winter aan het doen ben..... heerlijk "gaatjes" aan het breien. Alleen nog even zoeken waar ik me kan opgeven.... gaat niet lukken op locatie. Kan ik Jeannet een mail sturen voor de inschrijving incl wol pakket? Grtjs Yolanda

knier34 zei

Wat een prachtig resultaat maar ook...wat een uitdaging! Gaat mij dit lukken zonder ook maar enige ervaring in ajourbreien?

Zeeuwse visserstruien zei

Hallo Knier,
we geven elk blok in Het Beddengoed een aantal stippen om de moeilijkheidsgraad aan te geven: hoe meer stippen, hoe moeilijker het blok. Je kan dan met de eenvoudigste blokken beginnen en langzaam opbouwen naar de moeilijkere patronen. Op deze manier kun je je breivaardigheid opbouwen!

Truus zei

Wat een prachtige ajour deken hebben jullie bedacht.
Nog 'even' geduld dus om op te geven en hier aan te beginnen.
Succes met alle voorbereidingen
groetjes, Truus uit Drenthe

Annelein zei

Wat een supergaaf projekt.... Kunnen jullie ook aangeven welk materiaal jullie hebben gebruikt en hoeveel bollen er nodig zijn?

Het lieve leven... zei

Prachtig...dit ga ik op de voet volgen! Lieve groet, Petra

Zeeuwse visserstruien zei

Beste Yolanda en Annelein, we hebben besloten om naar aanleiding van de vragen die hier komen de extra informatie te geven onderaan deze blogpost. Er komen veel vragen binnen over pakketten en in overleg met Jeanet plaatsen we daarom deze aanvulling.