donderdag 17 januari 2019

Polswarmers Tannetje


Wellicht lazen jullie het al op het blog van Jeanet: afgelopen maandag stond in het teken van een fotoshoot voor het blad Landleven. Nu hebben we de afgelopen jaren meerdere fotoshoots gehad, door diverse fotografen. Elke fotograaf heeft een eigen werkwijze en benadering van hetgeen er moet gebeuren, plus de wijze waarop hij/zij dat vorm wil geven. We moeten eerlijk zeggen dat déze fotograaf een verademing was! Wat een aardige man, evenals zijn broer, die assisteerde. We zullen met een glimlach terugdenken aan zijn: “Vriendelijk, dames!”.

Nu al het groene stof weer neergedaald is, gaan we terug naar de orde van alle dag. Zaterdag a.s verloten we 2 vrijkaartjes voor de lezing die Anja en Stefanie zullen geven tijdens de Theevisite bij Tante Zoet op zaterdag 9 februari.


Terwijl wij druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de ‘Theevisite’ gaat het onderzoek naar breiwerk in de streekdrachten gewoon door. Onze agenda’s vullen zich in rap tempo met afspraken bij mensen thuis (voor de mooie persoonlijke verhalen); afspraken voor lezingen en presentaties (soms ook bij mensen thuis, wat leuk!!) en afspraken in musea en depots (voor verder onderzoek). 

Inmiddels hebben we ook weer een nieuw patroon in onze webshop geplaatst! Een van de motiefjes die we terug vonden in een avonddoekje was het breipatroon, dat we Tannetje noemden (blok A2). 


Een schattig patroontje, wat zich uitermate goed leent om polswarmers mee te breien. 




Polswarmers Tannetje zijn dus geen replica’s van originele labedissen, het is een nieuw ontwerp gebaseerd op een avonddoekje. Als het een replica van een origineel zou zijn, dan zouden we ze Labedissen noemen. Nu noemen we ze Polswarmers, om aan te geven dat het een nieuw ontworpen patroon is.




We hebben twee varianten van deze polswarmer ontworpen: polswarmers zónder, en polswarmers mét duimpjes. Onze dank aan Riet voor het bedenken van de duimopzet, die – heel leuk! – niet aan het einde van de polswarmer gebreid wordt, maar juist als eerste! Op deze manier komt het gegolfde randje namelijk precies op de hand, wat een heel charmant effect geeft!




Het patroon van beide polswarmers vind je in onze webshop. Het is één patroon, waarbij je kunt kiezen of je het duimpje wél of niet wilt breien. En: koop je het garen in de winkel bij Jeanet in Arnmuiden? Dan krijg je het patroonblad er gratis bij!

Met dank aan Pluk de Dag in Middelburg voor de leuke locatie!

Geen opmerkingen: