woensdag 5 juni 2019

Terugblik op het Brei- en Haakfestival!


Wat wás het geweldig, zaterdag in Arnemuiden op het Brei- en Haakfestival bij Jeanet! En heus, dat lag écht niet alleen aan het weer! Dat de zon een hele dag stralend scheen was alleen maar een kers op de taart; het waren vooral ál die lieve en enthousiaste mensen die deze dag zo geweldig maakten!! 

Misschien hebben jullie al bij anderen, zoals Jeanet zelf, gezien hoe verschrikkelijk leuk het was.. met de mooie foto’s die Annemarie maakte. Ze geven perfect weer hoe gezellig iedereen het had, en met hoeveel plezier iedereen creatief bezig was!



Omdat Stefanie de honneurs van de stichting alléén waarnam, had Jeanet ervoor gezorgd dat ze kreeg versterking van Marion, een lieve schat die zorgde voor allerlei hand- en spandiensten (lees: koffie, water, plaspauzes) en ga zo maar door. Marion had zich vooraf goed ingelezen en dat was echt super fijn, want het aantal belangstellenden voor onze patronen was heel erg groot.



Even in het zonnetje: helpende hand Marion

Om half 11 al, terwijl we nog druk bezig waren om de laatste zaken in orde te maken, stonden er al mensen met vragen bij de tafel. Dat beloofde wat… En pas om half 3 was er even tijd om een hapje brood te eten! Maar.. wat een enorm aantal enthousiaste bezoekers kwamen er naar onze stand!

Foto Annemarie

Veel vrouwen waren geïnteresseerd in de patronen van de avonddoekjes en de dekens. Die liepen dan ook ‘als een trein’. Maar ook kwamen er dekens uit tassen om bewonderd te worden.
Geweldig leuk om te zien met hoeveel plezier mensen aan hun Beddengoed werkten! Helaas hadden we geen tijd om alles te fotograferen, maar bij twee dekens lukte het even om ze even snel op de foto te zetten.

Gerda uit Vlaanderen showde haar Beddengoed, gebreid in een 4-draads sokkenwol. Wat een schitterend en vooral ook zacht resultaat gaf dit, écht prachtig!


Ook kwam er een paarse variant van Het Beddengoed voorbij. Het bijzondere van deze deken was dat de maakster (haar naam konden we even niet meer terughalen) ervoor gekozen had om geen 5, maar 6 banen te breien van elk 5 blokken op naalden 4. Het vergde haar het nodige gepuzzel om de banen even lang te krijgen, maar het resultaat is schitterend geworden!


Ook de nodige dekens-in-wording werden geshowd, erg leuk om te zien. En wat te denken van de dame die met de trein hélémaal vanuit Groningen was gekomen? Zij had precies tijd gehad om tijdens de hele reis een baan van de rand te breien!


Het gekke van deze dag was wel, dat er veel mensen voorbij kwamen waarvan de namen niet direct bekend waren. Pas als iemand dan bijvoorbeeld zei: ja maar ik ben die-en-die, dan bleek de desbetreffende ineens iemand uit de Facebook groep te zijn! Volgend jaar moet iedereen maar een naambadge opdoen, dat lijkt ons een goed idee ;)!

Kortom: we hebben weer G*E*N*O*T*E*N, en willen Jeanet, Ali, het hele team van familie en vrijwilligers enorm bedanken voor de geweldige organisatie! Hulde en dank!!!

Geen opmerkingen: