maandag 16 maart 2020

Zeeuws Weerzien

Hebben we jullie al eens verteld over onze bijdragen aan de krant Zeeuws Weerzien? Sinds het proefnummer in 2018 zijn we hier al bij betrokken; hoog tijd dus om er een berichtje aan te wijden!


Zeeuws Weerzien is een gratis krant vol verhalen over het Zeeland van de vorige eeuw: van oude krantenartikelen tot columns van hedendaagse schrijvers. Om zelf te lezen, maar vooral als aansporing om samen met anderen herinneringen op te halen. De krant is bedoeld voor 'oud en iets ouder'.

In het voorjaar van 2018 werd onze stichting benaderd met de vraag of we interesse hadden om een handwerk-item te gaan verzorgen voor deze nieuwe, gratis kwartaalkrant. Met deze vraag gingen we graag aan de slag! Omdat onze patronen altijd geworteld zijn in het Zeeuwse culturele erfgoed kunnen we interessante verhaaltjes leveren, en achtergrondinformatie geven over handwerkzaken uit het verleden maar.. altijd met een link naar de toekomst.

Het onlangs uitgekomen voorjaarsnummer van 2020 heeft als thema 'verdwenen veerdiensten'. Daar past een gebreid vissersmutsje natuurlijk perfect bij - je weet wel, zo'n kort mutsje dat net tot boven de oren komt. We bedachten deze mutsjes al eerder en verkochten ze een aantal jaar geleden, gebreid en al!


Speciaal voor Zeeuws Weerzien maakten we er nu een vernieuwd patroon van. Wil je graag zo'n mutsje breien? Het patroon is te koop in onze webshop, of gratis bij aankoop van garen in de winkel van Jeanet in Arnemuiden. Het mutsje in het krantenartikel is gebreid met het motief van een visserstrui uit Yerseke, maar er is ook een variant met een motief uit Vlissingen beschikbaar.. aan jou de keus!Benieuwd naar onze andere bijdragen? Je kunt de kranten ook in zijn geheel digitaal teruglezen op de website van Zeeuws Weerzien.
De krant Zeeuws Weerzien is voortgekomen uit een onderzoeksproject van Stichting Feest van Herkenning. De productie van de krant is ondergebracht in een aparte stichting: Stichting Zeeuws Weerzien. Beide stichtingen werken nauw samen. De redactie okmt tot stand in samenwerking met Zeeuws Archief, ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Erfgoed Zeeland. Zeeuws Weerzien verschijnt 4 x per jaar: in maart, juni, september en december. De krant wordt in een oplage van 50.000 gratis verspreid door heel Zeeland.


Geen opmerkingen: