dinsdag 27 oktober 2020

Facebook.. je houdt er van, of je haat het 😉

Jaja, we weten het, niet iedereen is even gecharmeerd van het medium Facebook.. Er valt altijd veel over Facebook te ‘zeggen’, en nog meer van te ‘vinden’.

Al enige jaren heeft Stichting Zeeuwse Visserstruien (waaronder ook ‘Het Geriefgoed van Tante Zoet’ valt) heeft een eigen Facebook groep. Deze groep is oorspronkelijk opgezet om breiers en breisters van De Zeeuwse Deken en Het Beddengoed met elkaar in contact te laten komen, en om tips, ervaringen en vragen met elkaar te delen. En om natuurlijk het eindresultaat te kunnen laten zien van jóuw eigen gebreide deken of sprei!

Onlangs hebben we onze Facebook groep vernieuwd. Omdat veel breisters inmiddels (een heel end) klaar zijn met hun dekens willen we in deze groep nu ook wat meer over de rest van ons project gaan delen. De naam van de groep is aangepast naar 'Tante Zoet en de Zeeuwse visserstruien', en ook de informatie tekst en banner zijn aangepast. Deze groep is nu voor iedereen die belangstelling heeft voor de voortgang van 'Het Geriefgoed van Tante Zoet' of onze zoektocht naar Zeeuwse visserstruien.


Natuurlijk kun je in deze groep je vragen over de patronen en foto's van Het Geriefgoed en de Zeeuwse Deken met elkaar blijven delen, graag zelfs! Vanaf nu vind je in de vernieuwde groep ook bijvoorbeeld korte nieuwtjes en foto's van onze activiteiten. Denk dan aan kleine berichtjes waar we mee bezig zijn, en waar we geen hele blogpost voor nodig hebben.

N.B. Onze groep is een besloten groep. Dat betekent dat je eerst door Johanna of Stefanie toegevoegd moet worden, en dit betekent ook dat niet iédereen zo maar jouw berichtje of reactie kan zien. We denken dat dit een relatief ‘veilige’ manier is om digitaal met elkaar in contact te kunnen komen. Door te kiezen voor een besloten groep hopen we ook te voorkomen dat iedereen allerlei dingen kan posten die niet relevant, of wellicht onwenselijk zijn. En ja, we zijn best streng. Er mogen in onze groep een aantal dingen niet. Zo mogen er geen patronen of motieven gedeeld worden, onaardige reacties worden verwijderd, en ook letten we er bijvoorbeeld op of er geen foto’s gedeeld worden van andere dingen, zoals bijvoorbeeld leuke huisdieren en kinderen en zo… En.. merken we dat iemand zich hier niet aan houdt? Dan wordt hij of zij direct verwijderd.

1 opmerking:

De Breimeisjes zei

Prachtige nieuwe naam!
En ik vind Facebook heel leuk :-)
Groetjes,
Akkelien