dinsdag 15 december 2020

Voorspoed en tegenslag

Soms.. lopen wij per ongeluk tegen breiwerk aan dat vervolgens een heel eigen leven gaat leiden. Het begint bijvoorbeeld met een excursie naar een oude boerderij, en voordat we het weten zijn we niet alleen heftig aan het breien geslagen, maar doen we uitgebreid stamboomonderzoek, hebben we twee hartstikke leuke gesprekken met een beleidsmedewerker van Het Zeeuws Landschap, en ontstaat er zomaar als vanzelf een modern patroon geïnspireerd op origineel breigoed.

Hoe leuk wil je het hebben!

Maar soms.. soms loopt onderzoek ook níet, zoals je dat graag zou willen. Zo zijn we al een hele tijd op zoek naar foto’s van Maatje Minnaar uit Kloetinge. We zoeken een foto van haar omdat we vermoeden dat zij hoogstwaarschijnlijk ofwel de draagster, ofwel ook de maakster is geweest van labedissen Mijntje (weten jullie nog, die in de Landleven kwamen te staan). En wát we ook proberen: het lukt ons maar niet om in direct contact te komen met mensen uit haar familie. We doen oproepjes online, we sturen mailtjes, we benaderen buren van mensen die wellicht.. en ga zo maar door. Maar helaas, er komt geen reactie terug. Niks, nada.

Misschien moeten we na zoveel pogingen de conclusie trekken dat het er niet in zit, en dat het ons gewoonweg niet gaat lukken. En misschien moeten we het hier dan ook bij laten. Soms zit het mee, soms zit het tegen! Dat is niet alleen zo in het echte leven, maar ook bij ons onderzoek.

Soms loopt het in het echte leven ook niet zoals we zouden willen, verwachten of hopen. Nu de regering een totale lock-down heeft afgekondigd levert dat voor iedereen verstrekkende gevolgen op. Dit geldt ook voor ons, zowel privé als zakelijk. De fysieke winkel van Jeanet in Arnemuiden mag niet meer open: dit geeft haar veel zorgen en vraagt de nodige aanpassingen! Gelukkig heeft Jeanet tevens een webshop, en je kunt haar áltijd telefonisch of via de mail benaderen voor het kopen van wol, brei- en haakboeken, en handwerkbenodigdheden. Dus: als je nog wat mooie wolletjes nodig hebt voor de wintertijd, schroom dan niet om haar te bellen of mailen! Je zou haar tevens zomaar kunnen helpen deze winter financieel goed door te komen!

Wij wensen iedereen sterkte de komende periode, sterkte met álles wat door de covid-epidemie en de lock-down op je pad komt. Wij zelf gaan er even tussenuit en nemen Kerstverlof. Een ieder, ondanks alle beperkingen en zorgen, toch heel fijne kerstdagen, en een GEZOND, creatief en gelukkig 2021 gewenst!!


1 opmerking:

De Breimeisjes zei

Sterkte met de tegenslag.
Zou leuk zijn als het toch ooit gaat lukken met die foto.
We moeten maar proberen er met z'n allen het beste van te maken!