vrijdag 17 november 2023

Daar zijn we weer!

“Jullie hebben zo lang niks meer gepost, bestaan jullie toch nog wel?” We hoorden het vaker, de laatste tijd. Maar niet getreurd: deze week kwamen Anja, Jeanet en Stefanie sinds lange tijd eindelijk weer bij elkaar! En.. wat hadden we dáár zin in!

We dronken gezellig samen koffie en kletsten bij over onze gezinnen, families, een nieuwe hond en wat nieuwe liefdes bij onze kinderen. Anja verraste ons met nieuw breiwerk (yesss!!) en samen keken we terug op een in alle opzichten emotioneel jaar. Daar willen we verder niet al te veel bij stilstaan, maar het was natuurlijk wel de reden dat het héél lang zo vreselijk stil bleef aan onze kant. Wat we hier graag willen noemen is een welgemeend woord van dank voor alle steunbetuigingen die we kregen na het overlijden van zowel Stefanie’s moeder als Anja’s broer. Dat deed ontzettend goed!

Na zo’n lange time-out borrelden er ook weer de nodige nieuwe ideeën op. Natuurlijk pakken we als eerste het manuscript voor onze nieuwe uitgave ‘Het Geriefgoed van Tante Zoet’ weer op. Het werk aan ons boek over brei- en haakwerk in de Zeeuwse streekdrachten lag niet compleet stil, Stefanie is er in de zomermaanden flink aan bezig geweest, maar de tijd en energie die nodig zijn om echt flinke stappen te maken ontbrak. En… dat het een giga klus is waar we nog lang niet mee klaar zijn zal geen verwondering wekken.

Het grootste probleem – voor zover je van probleem kan spreken – is dat we zó ongelofelijk veel te vertellen hebben. Dat lijkt in eerste instantie leuk, maar zóveel informatie, uitleg, verhalen, anekdotes, foto’s en patronen is misschien een beetje teveel van het goeie. We zijn overigens wel benieuwd waar jullie voorkeur naar uit gaat: een complete (lees: een dikke, maar tevens ook wat duurdere) uitgave met alles erop en eraan, of een dunnere uitgave (die natuurlijk dan ook goedkoper zal uitpakken) waarin flink gesnoeid is in de teksten. Laat het ons vooral weten!

                     
                               De Fietstrui van Arnemuiden                            Foto Manuel Schroevers

Op breigebied verraste Anja ons met een hartstikke leuke nieuwe kindertrui! Op dit moment beleeft de ‘Fietstrui’ van Arnemuiden een heuse revival. Deze prachtige visserstrui blijkt ineens hip en hot en er is veel vraag naar het patroon. Daarom heeft Anja van deze trui nu een patroon van een kindermodel ontwikkeld. En.. die wórdt me daar leuk!! Anja is momenteel druk aan bezig met de controle-ronde, dus het zal nog even duren voordat het patroon van de kindertrui in de verkoop komt. Het patroon van de trui voor volwassenen krijg je gratis bij aankoop van de wol in Jeanets winkel.


Afijn. We zijn er weer. En.. daar zijn wij blij om!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Graag de volledige dikkere uitgave. Super leuk kijk er met spanning naar uit. Succes ladys.

Annemarie zei

Haai, wat fijn, weer eens een bericht. Lieve groetjes voor jullie alle drie! En mijn voorkeur gaat uit naar een dikkere uitgave met zo veel mogelijk informatie ♥️

Anoniem zei

doe maar het hele pakket, lekker dik boek.

Blij weeriets van jullie te horen dames.

Groet Catherine