zaterdag 16 oktober 2021

Sparen en verzamelen

De nieuwe Zeeuws Weerzien is weer uit! En ook voor deze editie mochten wij een stukje, én patroontje aanleveren. Het thema van deze krant is 'sparen en verzamelen'. Iets wat wij allemaal wel kennen, en hoogstwaarschijnlijk doen, of gedaan hebben, want welke breister of haakster heeft er nou géén verzameling wolletjes in de kast liggen ;)


We doken in ons archief en vonden daar twee gebreide buideltjes, ooit ontworpen en gebreid voor een workshop die Anja gaf. In die workshop stond destijds het leren breien van 'spietjes' centraal. Spietjes?
Jawel, dat zijn de driehoekige inzetstukjes die in de oksels en hals van visserstruien worden gebruikt om daar meer ruimte te creëren, om zodoende goed te kunnen bewegen.



Zo'n buideltje is natuurlijk ideaal om van een restje garen te maken. Of om restjes garen in te bewaren! Gebruik je dun garen dan wordt het buideltje niet zo groot, zoals het witte buideltje, maar neem je dikker garen dan kun je een robuuster tasje maken, zoals het grijze.. voor ieder wat wils!

Nieuwsgierig naar het verhaal en het gratis patroon? Je vindt het op de website van Zeeuws Weerzien.

Geen opmerkingen: